Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия последва примера на други европейски държави и също спря за известно време ваксинирането с „Астра Зенека“. Министърът на здравеопазването Йенс Шпан обяви, че това решение е било взето много трудно.

Причина за това са съобщения за случаи на тромбоза. Досега е имало 7 случая на тромбоза при 1,6 милиона ваксинации (всъщност днес от компанията дори дадоха актуализирани числа, б.р.).

Не може да се изключи изцяло, че причината за тези седем случая е именно ваксината, съобщават от германското здравно министерство.

Спирането засяга както онези, които трябваше сега да бъдат ваксинирани за първи път, така и хората, чакащи за втората доза от тази ваксина. Шпан подчерта, че спирането е само за проверка и се надява, че още тази седмица след проверка ще може да се продължи с ваксинирането. 

Днес в Кърджали министърът на здравеопазането на България Костадин Ангелов зайви, че след спирането, вероятон от четвъртък ще продължи ваксинирането по график - включително и с "АстраЗенека"

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.