Извънредният конгрес на БФС за избор на нов президент официално е насрочен на 25 юни в НДК, реши Изпълкомът на централата. С важно условие - ако епидемичната обстановка в България позволява това.

Събранието, на което футболните хора трябва официално да освободят Борислав Михайлов и да изберат негов постоянен наследник, трябваше да се проведе още през юни 2020 г. Беше пренасрочено за декември и тогава отново отпадна по ясна причина.

„Левски“, ЦСКА-София, още няколко клуба и Христо Порточанов, който иска да се кандидатира за президент, настояваха датата да е 30 април. ИК обаче се съобрази със становището на бюрото си, дадено на 1 февруари.

 Не е обсъждана смяна на председателя на Съдийската комисия Костадин Гергинов. Членът на ИК Кирил Домусчиев е имал намерение да предложи промени в комисията, но ги е оттеглил, обяви Михаил Касабов, и.д. шеф на БФС.

Приети са текстове - по идея на Гергинов и колегите му, свързани с въвеждането на ВАР в България. В последните седмици ЦСКА-София, „Левски“ (от една страна) и „Лудогорец“ и ЦСКА 1948 размениха гневни декларации заради реферите.

Никога не е стоял въпросът за увеличаване на Първа лига на 16 отбора, каквито информации се появиха в медии, поясни пък вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев. Касабов пък каза, че имал „идея в главата си“ за промяна на формата и бройката на тимовете и искал да свика работна група, но всичко останало на такъв етап, тъй като Изпълкомът не харесал плана още в зародиш.

Касабов и Йордан Лечков, който до края на 2019 г. беше вицепрезидент, но бе отстранен покрай станалото с Борислав Михайлов, потвърдиха пред медиите в „Бояна“ намерението си да не се кандидатират на конгреса.