Конгресът на БФС за избор на нов президент на централата може да се проведе на 25 юни. До такова решение е стигнало Изпълнителното бюро на централата и ще предложи датата на Изпълкома, който в близките дни трябва да я утвърди, става ясно от официално съобщение на сайта на съюза.

Нататък започват условностите, предвид противоепидемичните мерки.

"Предлага за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата, при задължителното условие, че Министерството на здравеопазването промени ограничителните противоепидемични мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма, се казва в информацията.

Предложената дата е съобразена с настоящия срок на извънредната обстановка на територията на Република България, както и с необходимото технологично време за организация на конгрес, излъчване на делегати и кандидати и провеждане на предизборни кампании.

Предлага се Извънредният конгрес да се проведе при дневния ред, приет за отложения поради епидемиологичната обстановка такъв на 11.12.2020 г."

На предишния Изпълком, на който беше утвърден национален селекционер, стана ясно, че шефовете на родния футбол не са единодушни за провеждането на извънреден конгрес тази година, тъй като редовният трябва да е през 2022 г.

До тази ситуация се стигна заради оставката на Борислав Михайлов в късната есен на 2019-а - след натиск от премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев покрай расисткия скандал на мача България - Англия (0:6). 

Поначало извънредният конгрес трябваше да е в началото на юни 2020 г. Пандемията осуети това. Следващата дата - 11 декември, също отпадна.

Временно изпълняващ длъжността президент на БФС е Михаил Касабов.