"Левски" записа втора победа в Първа лига за годината - 3:1 като гост на "Ботев" (Враца) в мач, предложил обрат, пропусната дузпа и много перипетии поне до 60-ата минута в северозападния град.

"Сините" са на пет точки от регресиращия ЦСКА 1948 в спора за шестото място. За позицията претенции имат още "Черно море" и "Царско село", които са пред "Левски", а до края на първата фаза остават 5 кръга.

Началото на мача във Враца бе много различно от неговия край.

Тимът на Антони Здравков започна много силно - традиционно, и в 6-ата минута Костадин Ничев им даде аванс. Почти от центъра Патрик-Габриел Галчев можеше да изравни. А "Ботев" продължи да притиска съперника си, който трудно излизаше от половината си.

В 14-ата мин. врачани получиха дузпа да игра с ръце на Галчев, но Даниел Генов нацели греда, докато вратарят се избра другия ъгъл. Това даде импулс на "Левски". 

Малко след това гостите протестираха за дузпа при сблъсък между вратаря Костадин Костов и Начо Монсалве. Стражът игра за топката, след което блъсна защитника - заменен принудително. Стигна се напрежение между двете скамейки, а в разправията влезе и Валери Божинов, който е бивш играч на "Ботев".

Веднага след това и Найджъл Робърта бе в ситуация, за която имаше претенции в синьо за 11-метров удар (днес "Левски" носеше жълти екипи).

В 31-ата минута Генов имаше още един шанс да реши мача, но от два метра пред празната врата прати топката в аут.

"Левски" излезе променен след почивката и това бързо даде резултат. Найджъл Робърта първо пропусна сам срещу вратаря, но в 57-ата се реабилитира, пращайки топката зад направилия грешка Костов - 1:1. Имаше центриране от корнер.

След около 120 секунди нидерландецът асистира на Живко Атанасов за 2:1. "Ботев" рухна. В 65-ата съдията даде наказателен удар и за "Левски", реализиран от Робърта - 3:1.

До края срещата се доиграваше, а отборът на Славиша Стоянович можеше да спечели и по-убедително. "Ботев" (Враца) остава 12-и с равен брой точки с предпоследния "Монтана".

В друг мач днес "Ботев" (Пловдив) най-после спечели официален мач - след 10 двубоя за първенство без успех и за първи път с треньора Азрудин Валентич. "Канарчетата" биха ЦСКА 1948 с 3:2 в "Коматево" и си върнаха за поражението от същия тим за Купата на България дни по-рано.

Па Конате и Атанас Илиев осигуриха аванс на домакините с голове в 16-ата и 29-ата минута. В 68-ата Галин Иванов намали, но Илиев затвърди в 88-ата. Ангел Бастунов направи 2:3 в добавеното време.

В битка между изпадащите пък "Славия" надви "Монтана" - 2:1. 

"Белите" имат 19 т., "Ботев" - 18, колкото и "Монтана", а "Етър" е с 16 и двубой по-малко.