"Левски" и "Ботев" (Пловдив) изнесоха хубав мач от 20-ия кръг на Първа лига - 2:2 на "Герена". "Канарчетата" бяха по-близо до победата - след изравняването на резултата през второто полувреме те атакуваха повече и пропуснаха няколко положения.

"Левски" пък пропусна да се възползва от поражението на ЦСКА 1948 по-рано днес и изостава на 7 точки от шестото място 6 кръга преди разделянето на тимовете в елита.

В 16-ата минута Атанас Илиев изведе "жълто-черните" напред, а това бе първи гол във вратата на "сините" в официален мач за календарната година.

Малко след това Илиев пропусна да удвои, а грешките в защитата на "Левски" се редяха една след друга. В тези минути "Ботев" се чувстваше доста добре на ст. "Георги Аспарухов", но не вкара още веднъж и плати цената за това още до почивката.

В 32-ата Найджъл Робърта изравни и потвърди отличната си форма през пролетта. Шест минути по-късно нидерландецът изработи попадението за 2:1, дело на Мартин Петков. Като от нищото "Левски" стигна до пълен обрат.

Дни по-рано тимът направи същото срещу "Берое".

В 56-ата минута Атанас Илиев изравни, а за втори път този сезон той се разписва два пъти във вратата на "Левски".

Последваха опасности за "Ботев", създадени от Илиев и Маркиньос, а домакините трябваше да сменят втори защитник заради контузия (Патрик-Габриел Галчев, а титулярят Фейсал Рерас се контузи на разгрявката).

В последните минути пловдивчани бяха по-свежи и тръгнаха да търсят победата, но още веднъж Илиев, Мишел Еспиноса (удар в гредата), а в самия край и Славчо Шоколаров не успяха да преодолеят вратаря Звонимир Микулич.

По-рано ЦСКА 1948 падна от "Етър" като гост - 1:3. Денислав Александров още в 4-ата осигури аванс на столичния отбор, но Мезу в 17-ата и 57-ата вкара два пъти за "виолетовите". Преслав Боруков заби третия гол в 62-ата.

"Лудогорец" пък продължи победната си серия и в Стара Загора - 4:1. Клаудиу Кешеру откри в 3-тата, а в първия половин час гостите доминираха над "Берое". Домакините се разиграха в края на първото полувреме и в началото на второто, когато Иван Минчев изравни от свободен удар.

"Oрлите" обаче не бяха казали всичко. Елвис Ману им върна аванса с голове в 62-ата и 82-ата, а в 90-ата Кирил Десподов с прекрасен гол възнагради поредния си силен двубой.

Така "Лудогорец" води вече с 8 точки пред ЦСКА-София и 9 пред "Локомотив" (Пловдив).