Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди днес, че първите дози от ваксината на американската компания "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson) ще бъдат доставени в Европейския съюз най-рано в средата на следващия месец, въпреки че тя бе одобрена от регулаторния орган на ЕС още вчера, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Имаме европейско решение, но знаем, че доставки ще има най-рано в средата или в края на април", каза Шпан. "Важно е Европейската комисия, в качеството й на страна, подписала споразумението, да води дискусии с Джонсън и Джонсън", отбеляза Шпан, без да уточни на какво се дължи бавното започване на доставките.

"Договорът с "Джонсън и Джонсън" беше подписан през октомври, въпросът е да се разбере какво се е случило", каза германският здравен министър.

Той посочи, че 300 милиона евро са били платени предварително, за да може "Джонсън и Джонсън" да увеличи производствения си капацитет.

ЕС подписа договор с компанията за 200 милиона дози ваксина, към който има опция за още 200 милиона допълнителни дози. Вчера "Джонсън и Джонсън" се ангажира да достави до края на годината на съюза 200 милиона дози.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.