Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Република Южна Африка ще започне следващата седмица да ваксинира здравните си работници на първа линия с ваксината срещу коронавирус на компанията "Джонсън и Джонсън", за да тества каква защита предоставя тя срещу COVID-19 и особено срещу южноафриканския вариант на коронавируса, предаде Асошиейтед прес, като се позова изявление от днес на южноафриканския здравен министър Звели Мкхизе.
Мкхизе заяви, че властите на Република Южна Африка планират да се откажат от ваксината на "АстраЗенека", тъй като тя не предоставя защита срещу леките и средни форми на заболяване от коронавирус, причинени от южноафриканската вариация на вируса.
Ваксината на "Джонсън и Джонсън" все още се тества в различни страни по света и не е одобрена от властите на нито една държава.
Здравният министър Мкхизе обаче заяви в обръщение към гражданите, че ваксината е сигурна, предвид направените 44 хиляди теста с нея в Южна Африка, Съединените щати и Латинска Америка.
Ваксините на "Джонсън и Джонсън" ще бъдат използвани в първата фаза от ваксинационната кампания срещу коронавирус на Република Южна Африка, в рамките на която ще бъдат ваксинирани 1,25 милиона здравни работници, съобщи Мкхизе.
Ваксинационната кампания се очаква да продължи с ваксинирането на около 40 милиона души в страната до края на тази година, като ще бъдат използвани ваксини на "Пфайзер" и вероятно на други производители, като например руската ваксина "Спутник V" и ваксината на китайската компания "Синофарм", каза още Мкхизе.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.