Обявяваме България за зона без ЛГБТИ-пропаганда! Няма да допуснем агресивния либерализъм на ЕП да погълне нормалността в държавата ни.

Това се казва в остра позиция на ВМРО – Българско национално движение относно приета вчера от Европейския парламент резолюция, провъзгласяваща Европейския съюз за свободна зона за ЛГБТИ. Тази скандална декларация е подкрепена от 492 евродепутати срещу 141 против и 46 въздържал се.

По време на дискусията вчера българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи силно изказване, в което обвини вносителите на документа в опит за заличаване на християнските корени на Европа.

Наясно сме, че искате да унищожите семейството като ценност в нашите общества. Знаем, че искате да наложите по неестествен и опасен начин идеите си и да ги превърнете във факт, както научният такъв, че съществуват само два пола. Наясно сме, че искате да изтриете всички основи на традиционните европейски и християнски ценности. Това, което трябва да знаете обаче, е, че ние няма да го позволим, заяви Джамбазки.

Напомняме, че това е поредният опит за легитимиране на неприемливи и извратени политики, свързани с насилственото налагане, чрез различни институционални механизми, на ЛГБТИ идеологията. Само преди три години в България тихомълком беше направен опит за приемането на Истанбулската конвенция, чрез която щяха да бъдат легализирани еднополовите бракове. И нещо още по-опасно -  в нея бяха залегнали стратегии за въвеждането още от детската градина на антисемейни „а" и „би", „три" и прочее сексуални обучителни курсове. В училищата се направи опит да бъдат прокарани недопустими курсове за сексуално образование, в които на децата да се обяснява, че има повече от природните и медицински доказани женски и мъжки пол. И че всяко дете може да реши дали е момче или момиче.

Всичко това беше спряно благодарение на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който се противопостави и в качеството си на заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в Министерски съвет, и като министър на отбраната - чрез становището на подопечното му ведомство.

По същата схема – чрез натиск на различни НПО, беше направен опит и за прокарването на една антидетска стратегия, беше приет и Законът за социалните услуги. Първото ние спряхме чрез своите становища и публични реакции. А що се отнася до ЗСУ – успяхме да забавим неговото действие и поискахме отмяната му.

Не приемаме за допустими и тенденциозните и системни изказвания и публикации в „Туитър" на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„Да бъдеш себе си не е идеология. Вие сте у дома в ЕС". ЕС е свободна зона за ЛГБТИК - може да бъде лично мнение на редови гражданин на ЕС, но не и пост в официалния профил в „Туитър" на човек, заемащ висок пост в ЕК.

Това е демонстрация на незачитане на правото на национален суверенитет на страните членове на Съюза. Още един факт, който се потвърждава и от повода, предизвикал дебата и гласуването на скандалната резолюция. А именно 100-те общини в Полша, които се провъзгласиха за зони без ЛГБТИ идеология. Още по-неприемливо е, че в подобни документи се говори за отнемане на правото на глас на държави, които не са съгласни да дадат повече от равните за всички граждани и гарантирани от националните основни закони права на хората с „нестандартна" сексуална ориентация.

Ето това, уважаеми г-жи и г-да в ЕК и ЕП, е фашизъм. Или по-лошо – това е сталинизъм! Не отстояването на националните интереси. А Вашата липса на каквато и да било толерантност към страните, в които цари нормалност, ценят се традиционните ценности, а моралът и християнската религия все още не са заклеймени. Семейството е основен стожер на обществото и децата са в центъра на това семейство, а не третирани като собственост на разни НПО и държавни институции.

Ние от ВМРО запазихме нормалността в България и чрез работата си в 43-ото и 44-ото НС, и чрез нашите представители в ЕП Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. И ще продължим. Ще продължим да се борим за идеалите на българите и за интересите на държавата ни.

И категорично заявяваме, че няма да допуснем подобни провокации да засегнат националната ни идентичност и всичко, което ни е съхранило като народ повече от 1300 години.

Това, от което със сигурност се нуждаем, е създаването на Европейска харта за семейните права, която ще осигури правна защита на традиционните семейства и ще затвърди една проста истина - семейството се състои от майка, баща и техните деца.

Ето защо още с учредяването на 45-ото Народно събрание ние от ВМРО ще поискаме първият му акт да бъде решение, което да забрани джендър пропагандата на територията на страната.

България над всичко!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!