Председателката на 44-ото Народно събрание и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Кърджали на престоящия вот на 4 април излезе с обръщение в Деня на спасението на българските евреи и почит към паметта на жертвите на Холокоста. То е публикувано в профила на Караянчева във фейсбук:

Скъпи съграждани,

Днес отбелязваме Деня на спасението на българските евреи и почитаме паметта на невинните жертви на Холокоста. Изминалите години не са заличили спомена за достойното и хуманно поведение на българското общество в онова страшно време. В най-мрачния момент от човешката история, нашите предци осуетиха депортацията в лагерите на смъртта на своите съграждани евреи.

Няма по-ярко доказателство за ценностната система на цял един народ от този акт на защита и съпричастност, независимо от времето и жестокостите на войната.

Нека се гордеем с направеното, което трябва да бъде вечен пример за себеотрицание, човечност и толерантност.

Днес свеждаме глави. Днес ясно заявяваме, че остро осъждаме всяка проява на ксенофобия, антисемитизъм, религиозна и етническа нетърпимост навсякъде по света. Дължим го на невинните жертви на Холокоста, чиято памет почитаме, дължим го и на нашите деца, за да помнят историята и да живеят в един по-спокоен, по-добър и мирен свят.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!