Нито кралица Елизабет Втора, нито съпругът й принц Филип, са участвали в разговора, в който е изразена загриженост относно цвета на кожата на детето на Хари и Меган - Арчи. Това обяви Опра в предаване на CBS - телевизията, в която бе излъчено интервюто с принца и съпругата му. 

"Хари не разкри самоличността на този човек, но искаше да знам и ако имам възможност, да споделя, че това не са баба му или дядо му", каза Уинфри.

Хари казал, че "никога няма да сподели" повече за разговора за цвета на кожата на Арчи, като уточнил само, че се е случил "в самото начало".

Двойката очаква това лято второто си дете - момиченце.

Интервюто

Меган, чиято майка е афроамериканка, сподели в интервюто с Опра, че членове на кралското семейство са се тревожили за цвета на кожата на нейния син Арчи, още докато е била бременна.

Според херцогинята на Съсекс Бъкингамският дворец е отказал да предостави закрила на детето ѝ, каквато е традицията. Тя имала и мисли за самоубийство по това време.

"През месеците, когато бях бременна, през цялото време чувах, че няма да получим сигурност и титли, както и тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди", каза Меган.

Попитана от кого е чула подобни коментари, тя заяви само:

"Смятам, че това силно би ги злепоставило".

Меган казва още, че британското кралско семейство се е опитвало да я накара да мълчи. Тя опровергава слуховете, че е разплаквала съпругата на принц Уилям - Кейт. Съпругата на принц Хари споделя още, че е молила за помощ кралското семейство, което е било загрижено за душевното ѝ състояние, но не е направило нищо, за да ѝ помогне.

"Просто вече не исках да живея. И това бе нещо много ясно и реално, и е постоянно плашеща мисъл. Спомням си как той (Хари) просто ме утешаваше", каза Меган в интервюто за Опра Уинфри.

На свой ред принцът споделя, че се е почувствал разочарован от баща си принц Чарлз и че покойната му майка принцеса Даяна би била много разстроена от начина, по който британското кралско семейство се е отнесло със съпругата му Меган.

Хари твърди, че не би се отделил от кралското семейство, ако не е било заради съпругата му, защото, по думите му, е бил като затворник на британската монархическа система също както брат си и баща си, но не го е осъзнавал.