Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прокуратурата е внесла в спецсъда проект за споразумение за прекратяване на наказателното производство срещу 3 лица - част от т.нар. дело за боклука срещу братята Атанас и Пламен Бобокови, бившия зам.-министър Красимир Живков, ексшефа на РИОСВ-Плевен и др.

Какво точно са се споразумели - ще стане ясно утре.

Сред тях най-интересен е Васил Богданов - това е бившият изпълнителен директор на "Монбат ресайклинг" - дружество от империята на Бобокови. Досега той бе съобвиняем в процеса. 

На 8 юни 2020 г държавното обвинение пусна - по познатия вече начин "поради високия обществен интерес" и в интерес на осведомеността на обществото, части от неговия разпит. Същите дадоха повод за мелодраматични изявления от страна на ръководството на прокуратурата - за отравяне на българските деца, природа и т.н. (макар че делото дори още не е започнало, б.р.).

Това пък бе предшествано от скандално писмо няколко дни по-рано на адвоката на Бобоков-старши Илиан Василев, който твърдеше, че е потресаващо да обвиняват човек само в "участие в организирана престъпна група", без да уточняват за какво е тя - за да се защитава.

Що се касае до Васил Богданов, той твърди всъщност, че след като преди години са имали контракт с германска фирма за извозване на опасните отпадъци, "Монбат" после се доверили на български фирми, като боклук съответно е складиран на площадка в Лом, а накрая - в Плевенско.

Именно с тази дейност са свързани и другите двама, които сега прокуратурта "пуска да си вървят" - Айгюн Еминов и ексшефът на плевенската екоинспекция Габриел Савов.

А пък тезата на защитата е, че Васил Богданов има зъб, защото просто има да взема шестцифрена сума от Атанас Бобоков. Самият свидетел номер 1 признава, че около 100 000 лв. са задържани от Бобоков при напускането му - като гаранция - да не „причинява щети“ на фирмите. След като обаче Богданов  се явил в СДВР и разказал какво знае, а и след като започнал работа в конкурентно дружество, бившият шеф му се обадил и казал, че не си спазва уговорката и съответно се простил с парите.

Предстои спецсъдът да се произнесе утре по споразумението, предложено от прокуратурата.

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Ето го недосегаемите у нас.И хората около тях. Зад тях е президентството. То всичко е видно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.