"Челси" спечели ключова победа срещу "Ливърпул" с 1:0 на "Анфийлд" в мач от 27-ия кръг от Висшата лига. Преди двубоя много се говореше за треньорската битка между германците Юрген Клоп и Томас Тухел. Взе я новият наставник на "сините", който вече в десет мача начело на отбора е без загуба.

Лондончани контролираха двубоя и заслужено си тръгнаха с трите точки (на футболен жаргон 6, както каза Тухел в интервю след срещата).

"Ливърпул" за първи път допуска пет поредни поражения на "Анфийлд" за първенство.

Контрите на гостите започнаха да създават проблеми на своя съперник още от първите минути. Тимо Вернер направи пропуски, а в 24-ата реализира, но голът бе отменен с намеса на ВАР заради засада - касаеше се за сантиметри.

В 42-ата минута закономерното се случи - Мейсън Маунт вкара майсторски гол, подпомогнат и от пасивните действия на Фабиньо.

Преди почивката играта бе двуостра, интересни ситуации имаше и пред двете врати. През втората част обаче "Челси" по-отчетливо успя да наложи стила си на игра и да парира опитите на доскорошния хегемон в Премиърлийг.

В 48-ата "Ливърпул" бе ощетен - топката срещна ръката на Нголо Канте, но съдиите не счетоха това за достатъчно да отсъдят дузпа.

Нататък имаше едно разбъркване пред вратата на "Челси". От другата страна на терена голът бе доста по-близо, но така и не падна. Робъртсън изчисти топката пред голлинията след удар на Зиех.

Единственият точен изстрел в рамката на лондончани бе отправен в 85-ата минута.

"Челси" е четвърти - вече само на 4 т. от втория "Манчестър Юнайтед". "Ливърпул" е седми - на 4 т. от "сините".

По-рано в четвъртък "Тотнъм" спечели лондонското дерби с "Фулъм" - 1:0 като гост. Със същия резултат успех записа и "Евертън" срещу "Уест Бромич".