Най-важните казуси по договора за мач за всички световни титли по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са уредени, обяви промоутърът Боб Аръм, който представлява Циганския крал извън Великобритания.

Аръм е мениджър също на Кубрат Пулев, нокаутиран от Джошуа в края на миналата година. Така двубоят, който трябва да обедини всички шампионски пояси в дивизията, стана по-възможен като реализация.

Джошуа притежава четири, а Фюри - един. Последният развали контракта си с американеца Дионте Уайлдър и трети сблъсък между двамата засега не се очертава.

"Да, доколкото съм информиран, всичко е уредено, коментира Аръм през iFL тв. - Това казва всяка една от страните и сега се занимаваме с това да подпишем и с разни детайли. Но поне от моята гледна точка мога да кажа ясно, че нямаме повече спорове за решаване."

Любопитно е, че преди броени дни Фюри обяви друго - боят със сънародника му е далеч от договорен, още нищо не било готово. От една страна заради пандемията, мерките срещу която правят невъзможно организирането на битка на голям стадион. Това затруднява преговорите и самият мач е на заден план заради последиците от коронавируса, изтъкна Циганския крал.

Няма яснота за дата и място. 

Британското правителство планира от 21 юни да премахне почти всички противоепидемични мерки за социална дистанция, стига дотогава заразата да е овладяна и темпът на ваксинация да продължи, както каза наскоро премиерът Борис Джонсън.

Може би това изчакват мениджърите на двамата боксьори, тъй като биха искали да направят мача през лятото на стадион като "Уембли". Неотдавна мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, каза, че вариант също са страни от Близкия изток. Саудитска арабия и Катар например сами изявили желание.

Говори се, че двамата най-силни в тежката категория ще разделят 200 милиона долара. Този хонорар обаче ще е невъзможен, ако има ограничения за посещаемост и продажба на билети, изтъкна Хърн.