Вторият капитан на Манчестър Юнайтед Патрис Евра подкрепи мениджъра на клуба Дейвид Мойс и подчерта, че спадът във формата на английския шампион е бил неизбежен, с оглед на оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън след близо 27 години начело на клуба. Легендарният шотландски мениджър напусна „Олд Трафорд“ през май м.г., дни след като Юнайтед спечели за рекорден двайсети път титлата във Висшата лига.

Червените дяволи играят най-слабия си сезон от създаването на Висшата лига, като се намират на шесто място, на цели 11 точки от Топ 4 и зона Шампионска лига и на още четири от лидера Челси. Освен това играчите на Дейвид Мойс вече отпаднаха от двете домашни купи от скромни съперници като Суонзи и Съндърланд. На път са да бъдат елиминирани и в Европа след загубата с 0:2 като гост на Олимпиакос, първа за Юнайтед в Гърция в цялата история на клуба.

Евра обаче изрази пълната си подкрепа към мениджъра Дейвид Мойс от името на целия отбор.

„Настъпи голяма промяна в клуба (напускането на сър Алекс през май, б.а.), а никой не обича промените. Всички ние сме зад новия мениджър и ще направим всичко възможно да се класираме за следващото издание на Шампионската лига“, сподели Евра пред френските медии.

„А що се отнася до мен, любовта ми към клуба не се е променила и няма да се промени. Тук се чувствам като у дома си. Обичам Манчестър и ще започна да мисля за бъдещето си едва когато любовта ми към града и клуба угасне. Всички тук ме уважават, прекрасно е. А и се разбирам чудесно с новия треньор“, завърши френският национал.