"Левски" отстрани "Берое" в турнира за Купата на България и уверено продължава към четвъртфиналите - 3:1 на "Герена" след 0:1. Хеттрик реализира Найджъл Робърта - в последните седмици той постоянно е спряган за продажба в чужбина, като по този начин "сините" подпомогнат финансите си.

"Левски" бе считан от мнозина за аутсайдер в днешния двубой, независимо от домакинското предимство. 

"Берое" спечели и двата мача този сезон в Първа лига и вземаше връх в шест от последните осем сблъсъка помежду им.

Тази вечер домакините започнаха добре на "Герена", но постепенно старозагорци нарушиха ритъма на съперника си. И се възползваха от негова грешка в 24-ата, когато Фуртадо бе фаулиран в наказателното поле. Дузпа, реализирана от Мартин Камбуров - негов 25-и гол във вратата на "Левски". Рекорд.

В следващите минути "Берое" опита да осребри моментното стъписване на столичния тим. Но вместо това гол падна във вратата на "зелено-белите". В 37-ата "Левски" получи пряк свободен удар пред наказателното поле и Найджъл Робърта с красиво изпълнение изравни.

Второто полувреме вървеше интересно до 60-ата минута, когато Карлос Охене направи глупост и получи заслужен червен картон за умишлено нарушение срещу Мартин Петков.

С човек повече "Левски" вдигна оборотите и в 64-ата получи дузпа. Робърта удвои актива си - 2:1.

В края на срещата гостите опитаха да изравнят и в една ситуация бяха близо, но двама техни футболисти се разминаха с топката при центриране от свободен удар.

Хазартната им игра донесе нова грешка, от която Робърта направи 3:1 в 90-ата и отбеляза първия си хеттрик за "Левски".

"Левски" се присъединява към "Локомотив" (Пловдив), "Арда", ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и "Лудогорец". Жребият е утре след 19:30 часа и ще се излъчи по "Диема Спорт".

Последните два осминафинала са в четвъртък: 

"Ботев" (Враца) - "Черноморец" (Балчик), 14:00 ч.

"Славия" - "Монтана", 17:30 ч.