ЦСКА 1948 за първи път в историята си е на четвъртфинал за Купата на България. В един от интересните осминафинали тимът на Красимир Балъков би "Ботев" (Пловдив) с 2:1 като гост - след продължения.

Двубоят се игра пред погледа на новия собственик на "канарчетата" Антон Зингаревич, който отново не видя победа на отбора си. Никой не е - "жълто-черните" са без успех от началото на годината. След срещата треньорът им Азрудин Валентич каза остри думи по адрес на съдийството и изтъкна това като основна причина България да няма "нови Стоичков, Балъков и Пенев".

В предишните дни пък ЦСКА 1948 недоволстваше от реферите.

В 16-ата минута "червените" получиха дузпа за нарушение на направилия грешка Марио Младенович срещу Димитър Митков. 11-метровият удар бе реализиран от Ивайло Чочев - негов първи гол от години насам, бившият национал дълго лекуваше контузии.

В края на полувремето домакините имаха две възможности, но направиха пропуски, стигна се и до изчистване на топката пред голлинията.

В 53-тата "Ботев" изравни с прекрасен гол с далечен удар на Маркиньос.

Подемът в играта на "Ботев" обаче изчезна, а противно на очакванията ЦСКА 1948 си върна контрола и започна да атакува по-настоятелно. В 76-ата минута Денислав Александров шутира, топката срещна гредата и на метри от голлинията Димитър Митков не уцели вратата на пловдивчани.

По-добрата игра на ЦСКА 1948 намери реализация в продълженията. В 100-ната минута (първото продължение) Митков засече остро центриране с глава - 2:1.

"Ботев" имаше думата за финален щурм, но Атанас Илиев и Току пропуснаха да пратят спора за решаване с дузпи.

"Лудогорец" също е на четвъртфинал, но с големи усилия - 2:1 на терена на "Царско село". Лошата новина за "орлите" е контузия на Антон Недялков през първото полувреме - тя е в коляното и може да се окаже много тежка.

Мавис Чибота откри в 33-тата минута, а в 45-ата Абел Анисе удвои. Тук явно тимът от Разград помисли, че е спечелил. След час игра Дилан Мертенс намали. Последваха пропуски на "царете", имаше и решаващо спасяване на вратаря Пламен Илиев малко преди края.

"Зелените" оцеляха някак в редовното време и продължават.