Думите "Боже Господи, какви нищожества стоят начело на българската държава" прозвучаха в ефира на БНТ като глас зад кадър в момента, в който по обществената телевизия бе включено извънредно изявление на председателката на парламента Цвета Караянчева от връх Шипка.

В сутрешния блок на медията гостуваха режисьорът Виктор Божинов и бившият ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев. Вероятно тонрежисьорът не е затворил микрофона на гостите. А подхвърлената реплика едва ли е била предназначена за пред публиката.

Днешното отбелязване на 3 март от връх Шипка не премина без размяна на реплики през медиите между президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и парламентарката шефка Цвета Караянчева.

По-рано днес там бе Караянчева, която отбеляза, че тържествата на Шипка са под патронажа на председателя на Народното събрание, а това, че президентът иска да отиде и произнесе слово, си е негов проблем. 

 

Присъстващи граждани пък скандираха "Борисов е позор, оставка и затвор".

Това не е първи гаф на БНТ от този род. В края на миналата година репортер на медията тегли дълга и пищна "благословия" заради това, че трябваше да говори с предпазна маска. И тогава репликата му не биваше да бъде чута от зрителите.

През годините и имало и други подобни "грешки на живото предаване".