Начело на листата от кандидат-депутати на ГЕРБ във Видин да е Росица Кирова, предложи лично лидерът на партията Бойко Борисов, който в качеството си на премиер инспектира в поредна обиколка с джипа модернизацията на пътя Видин - Монтана. На място бе самата Кирова. 

Тя е лице на гражданското сдружение „Единни за Видин“, а при учредяването на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ бе и неин координатор за Видинско. Но през септември миналата година бе изгонена. Причината - Кирова се появи в кадри с Борисов на кафе, беше и негова придружителка в джипа.

„Те затова те изгониха. Ние сме готови да те сложим водач на листа, така че да контролираш от парламента това, което правят“, обърна се Борисов към активистката Кирова днес.

Инспектирайки пътни проекти в пет последователни живи включвания във фейсбук - все във Северозапада, Борисов успя за първи път от много време да спомене прословутия „Балкански поток“, който всъщност е втората тръба на „Турски поток“, която макар и готова, още не е открита официално.

Премиерът даде трасето за пример „как можем да правим и големи проекти, за милиарди, със саудитската държавна компания“ (това е консорциумът „Аркад“, който строи т.нар. Балкански поток, но вече се управлява от руснаци, подизпълнители на проекта са руски компании - б.р.).

Борисов обясни и как проектът за пътя при Петрохан щял да влезе като част от инициативата „Три морета“, защото е важен път за връзката между Азия и Европа.

Няколко пъти министър-председателят, любувайки се на строителните процеси и разговаряйки с работници, обясни как „ако е било лесно, да са го направили и другите“. Кои са тези други, като ГЕРБ управлява от 2009 г. с кратко прекъсване при кабинета „Орешарски“ - не стана ясно.