Тази вечер се играят още два първи осминафинални двубоя от Шампионската лига. 

По-интересният от тях - поне като очаквания и състояние на силите, е „Атлетико“ (Мадрид) - „Челси“. Двубоят ще се играе не на стадион „Метрополитано“ в Мадрид, а на „Арена Национал“ в Букурещ. Причината е ясна на всички.

Двата отбора често са се изправяли един срещу друг в евротурнирите. За последно в Шампионската лига това стана през 2014 г., когато „Атлетико“ елиминира английския тим, но оттогава всичко и в двата лагера е коренно променено. Само едно е общото - треньорът на „дюшекчиите“ е един и същ, Диего Симеоне.

Отборът е лидер в испанската Ла Лига и кандидат №1 за титлата, но напоследък започна да прави грешки, спечели само един от последните си четири мача.

От другата страна е „Челси“, който още не е губил с Томас Тухел. Германецът може да разчита на всичките си най-добри футболисти, докато Симеоне е без неколцина основни играчи, сред които Шиме Върсалко, Хосе Хименес и наказания заради залагания Киърън Трипиър.

Шампионът „Байерн“ е абсолютен фаворит срещу „Лацио“. В мюнхенския тим липсват половин отбор футболисти, двама от които заради положителни проби за коронавируса - Томас Мюлер и Бенжамен Павар. Контузени пък са Гнабри, Толисо и Дъглас Коста. 

Въпреки това не се очаква „Байерн“ да срещне големи затруднения срещу „орлите“, които са шести в „калчото“ и водят битка за попадане в топ 4.

И двата мача са от 22 ч. Реваншите са в средата на март.