И днес пред ваксинационните пунктове пред болници в София и в страната се извиха опашки от желаещи.

В София ваксини поставят в петте пункта пред "Пирогов", във ВМА и в пункт в двора на "Света Анна" - от 8 до 17 часа, както и в ДКЦ "Софиямед" от 9,30 до 14,30 ч. без предварително записване.

В болница "Свети Иван Рилски" е на разположение денонощен ваксинационен кабинет.

От 10 ч. в първа, втора и пета МБАЛ ще се прави ваксинации.

"Александровска" болница също отваря фургон за ваксинации в двора си, който ще работи от 8,30 до 17 ч. без предварително записване.

В РЗИ Пловдив ще работят 2 кабинета за ваксинация, като не е необходимо желаещите да се записват предварително. Ваксини ще се поставят и в болницата в Асеновград. 

В Бургас и областта са разкрити допълнителни кабинети, в които всички желаещи могат да се имунизират без предварително записване между 9 и 16 часа. Пунктове за ваксиниране ще бъдат открити още в Карнобат и Поморие, както и в медицински центрове в Айтос, Слънчев бряг и Царево. 

В имунизационият кабинет на РЗИ-Варна ще се извършват имунизации на всички граждани. В РЗИ-Добрич също се извършват имунизации.

Масова ваксинация срещу COVID-19 започва и в Хасково. Работят три пункта - в сградата на РЗИ, в МБАЛ "Хасково" и болница "Хигия". 

Кабинети и пунктове за ваксиниране работят днес в Русе, Пазарджик, Смолян, Перник, Шумен,  Плевен, Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня и Бобошево. Ще работят кабинети за ваксиниране и в Благоевград, Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански. 

Дежурен кабинет в РЗИ-Ямбол ще работи от 9 до 15 ч. без предварително записване. 

За повече информация гражданите могат да се обръщат към РЗИ по места. Ето и списък с линкове към сайтовете на всяко от позразделенията на РЗИ в страната