Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ако трябва да избираме между това да виждаме хората да се редят на опашка за ваксина или пред спешните отделения на болниците, избирам първото”, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

След разпореждането на премиера от вчера и след отчета, че за петъка са ваксинирани 14 000 души (Борисов дори се похвали, че днес очаква около 15 000) Ангелов посети няколко столични болници, където вече се извършва масова имунизация.

В момента няма смисъл от записване на часове, но от 3 март ще започне електронна система за записване на часове за ваксиниране, уточни Ангелов.

"В момента най-добрата ваксина е ваксината, с която се разполага. След време, когато има достатъчно количество ваксини, хората ще имат по-голям избор”, добави здравният министър, цитиран от бТВ.

"В пространството битуват заблуди, че ваксината на "АстраЗенека" не е достатъчно ефективна“, добави Ангелов.

Стана ясно още, че се обмисля да се въведат и нови часове за зелени коридори през седмицата, но това ще бъде обсъдено в понеделник.

Стана ясно, че 700 са поставените ваксини само през днешния ден във Военномедицинската академия.

"Прави ми впечатление, че идват все по-млади хора“, отбеляза директорът на болницата и председател на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, който също поставяше ваксини.

Десетки са ваксинираните и в пункта на Окръжната болната „Света Анна”, където също има огромни опашки.

"Може би тази организация за ваксиниране ще остане и занапред, защото не може да има хора, които искат да се ваксинират и други, които се записват, но не идват“, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Той посети и „Пирогов“, за да провери как върви масовата имунизация. Министърът и директорът на болницата Асен Балтов отговориха и на въпроси на желаещите да се имунизират.

На територията на „Пирогов“ функционират пет зони, в които всички желаещи да се ваксинират с препарата на „АстраЗенека“ могат да го направят.

Както и Клуб Z писа, масовата имунизация в спешния център започна вчера с четвърта фаза от ваксинационния план. По-късно премиерът Бойко Борисов разпореди достъп до ваксини да има всеки желаещ, независимо дали попада в някоя от фазите.

В първия ден от масовата ваксинация в „Пирогов“ са ваксинирани рекордните 560 души.

"Надяваме се до понеделник да имаме поне 2000 ваксинирани“, заяви Асен Балтов по време на посещението.

Имунизации ще се извършват и в неделя от 8:30 до 17 ч.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.