Дисциплинарно уволнение застрашава 4-мата полицаи, присъствали на купон край Сандански, които - въпреки рестрикциите заради пандемията - излъчваха събитието във фейсбук.

Това става ясно от съобщение на Пресцентъра на МВР.

Оттам поясняват, че е приключила предварителната проверка, разпоредена от директора на ОДМВР-Благоевград,  и са „събрани данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители на Областна дирекция на МВР-Благоевград, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение“.

Сега стартира провеждането на същинските дисциплинарни производства, съгласно ЗМВР. 

„В хода на дисциплинарните производства ще бъдат събрани всички необходими доказателства за установяването и ще бъдат извършени всички процедурни действия по доказване на дисциплинарното нарушение, за което е предвидено налагането на дисциплинарно наказание уволнение.“

Отделно на всички ще бъдат съставени актове от РЗИ по Закона за здравето заради нарушаването на противоепидемичните мерки.

Клуб Z разказа за знаменития случай, при който 4-мата служители на областната дирекция се озоваха в уж затворено заведение по повод първороден син на местния лесничей. Само че единият МВР служител, който е и кум на лесничея, излъчвал на живо.

За да не остане съмнение - на видеото се чуваха и виждаха поздрави От Жоро полицая“.

Важна част от историята е, че пред бТВ самият горски - Иван Николов, разказа как взел ключовете от собственика на заведението, който е невинен. И даже сами правили салатите... 

Към момента е установено, че в заведението е имало 18 души.