Министър Христо Терзийски и прокуратурата се надпреварват да се отчитат с хиляди образувани преписки за нарушаване на анти-COVID мерките (има и влезли в сила ефективни присъди, което те подчертават с особена гордост). А последният скандал в този тренд, който бе употребен и политически, бе със сина на президента, който с други лица - част от тях непълнолетни, си правил „коронавирус“ парти, без това да е позволено.

На фона на това полицаи от Сандански се събраха на купон в заведение и - особено трогателно - решиха да го направят достояние на широката публика с живи излъчвания във фейсбук.

На клипа, показан от бТВ, се виждат тъпанджия, хора и танци върху пейките... Според медията поводът е бил новородено бебе на лесничей от Сандански. Затова гостите му - няколко десетки души, са се събрали в заведение в курортната местност Попина Лъка. Официално се води, че кръчмата работи само „на гише“.

Поне четирима от гостите са от „Охранителна полиция“, а на клипа се вижда как Гошо полицая отправя тежки поздрави по микрофона

На фона на всичко това медията намира изнендан директора на местната РЗИ - там никой не е подал сигнал за партито.

 Д-р Калоян Калоянов казва -че „ако това е така, както казвате“, случаят представлява: заведение без хотел, което е продължило да работи с повече от 50% от капацитета на ресторанта след 22:00 ч. и е в абсолютно нарушение.

Въпреки изненадата му проверка е разпоредена и от Здравната инспекция. Ако се установи нарушение, заведението ще бъде затворено.

От МВР реагираха с официално съобщение и вътрешна проверка:

„Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов е разпоредена незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на министъра на здравеопазването.

По първоначални данни от кадри, разпространени в социалните мрежи, става видно, че е организирано и проведено събиране в нарушение на противоепидемичните мерки, на което са присъствали и служители на ОДМВР-Благоевград. За случая е уведомен директорът на РЗИ-Благоевград.

Допълнителна информация за констатациите и резултатите от проверката ще бъде предоставена след приключването й.“

Както Клуб Z писа, неотдавна британски полицаи получиха наказания, защото масово се подстригали (иначе фризьорските салони официално са затворени), а френски - защото се снимаха как танцуват „Макарена“ в опасна близост.