"Чак ми идва аз да ида да се заснема, за да взема наградата за себе си."

Това беше коментарът на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски на въпрос как приема обявената преди дни награда от Сдружението на заведенията в България награда. От организацията, която остро реагира на наложените противоепидемични мерки, според които ресторанти, кафенета и т. н. остават затворени до 1 март, съобщиха, че ще възнаградят с 1000 лв. всеки, който предостави снимка на здравния министър Костадин Ангелов и на Мутафчийски на маса. 

"Такава снимка не може да има", коментира на брифинга в четвъртък началникът на ВМА.

Добави, че се изненадва, че все още не се е появил фалшификат. 

 "За пореден път се изненадвам от оригиналността на въпросната организация", отговори Ангелов и добави, че това е една от причините, заради които е  трудно да се водят разговори с представители на тази организация.

 
"Иначе художественото майсторство може да стигне до ненадминати граници", каза още той.
 
Ангелов подчерта, че "такава снимка няма и няма как да има, защото много ясно си спомням последния път, когато бях на заведение и това беше месец преди да бъдат затворени заведенията".

От ресторантьорския бранш организираха и няколко протеста против решението да продължат да не работят като основно атакуват Ангелов и другите представители на Националния оперативен щаб.

В неделя премиерът Бойко Борисов по време на поредната си обикалка из страната даде разпореждания на Ангелов, че заведенията трябва да отворят на 1 март, без оглед на случаите на заразени.