Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Моите съоблезнования към близките на убитото дете".

"Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност в едно управление води до това, че институциите започват да работят за определени кръгове, а не в интерес на обществото, оттам – и такива уродливи инциденти“.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос за случая отпреди дни, при който необезопасен и, както вече е сигурно - незаконен, кабел уби 16-годишен младеж в София.

По думите на Радев най-големият залог пред държавата в момента са предстоящите парламентарни избори. А самия залог описа така:

"Той не е дали да се смени или удължи сегашната власт, той е дали да се продължи със сегашния властови модел, който води до разпад на държавността, корупция, ниска ефективност и все по-голямо изоставане на държавата".

Президентът си позволи критика към партии, които не се фокусират върху този проблем, а "отново се хлъзгат върху примамливите обещания за заплати и пенсии“.

"Ще намерят ли сила да започнат най-сетне реална борба с корупцията, защото ако това не се случи, възпроизводството на този порочен управленски модел ни е гарантирано. По тези въпроси е необходимо партиите да се позиционират и да се ангажират сега. След изборите ще бъде късно"

„Каквито и икономически, социални и други политики да се предприемат, те ще са обречени на провал. Здравата основа е здравата държавност“, категоричен беше президентът, цитиран от бТВ.

По повод това, че репликата му „Мутри, вън!“ се превърна в част от наименованието на коалицията на Мая Манолова и „Отровното трио“ за парламентарния вот, Радев заяви: „Аз очаквам повече и граждани, и политически партии да отстояват тази позиция – че не може да има управление в този порочен модел“.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.