Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Организационата и техническата подготовка на изборите за нов парламент на 4 април са поверени на вицепремиерката и министърка на туризма Марияна Николова. Това е решено на редовното правителствено заседание, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Николова е в правителството от квотата на НФСБ. Тя замести на поста лидера на партията Валери Симеонов, който се върна в парламента като депутат след серия от скандали в края на 2019 г. 

В решението на правителството са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите, включително и на министъра на здравеопазването, предвид разпространението на COVID-19, се казва още в съобщението. 

На министъра на правосъдието например е възложено да издава наказателни постановления в случаите на установяване на нарушения на областните управители по Изборния кодекс.

С друго свое решение Министерският съвет прие промени в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през 2021 г. В началото на месеца правителството отпусна малко над 65 милиона лева за организацията на изборите, а с купуването на машините за гласуване общите разходи достигат 110 милиона лева. 

По предложение на министъра на здравеопазването, съгласувано с Централната избирателна комисия, ще се прилага централизиран подход по отношение на обезпечаване на изборния процес с всички необходими средства за защита и превенция от COVID-19 (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.).

Централизираният подход ще доведе до по-ефективно разходване на средствата, като Министерството на здравеопазването, чрез регионалните здравни инспекции, ще създаде организация по логистиката и своевременното доставяне на необходимите количества до районните избирателни комисии и секционните избирателни комисии / подвижните секционни избирателни комисии в съответствие с приетия медицински протокол за провеждане на изборите, съобщават от правителствената информационна служба. 

Средствата, одобрени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2, 947 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г., се казва още там. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.