Тази вечер започват осминафиналите на Шампионската лига. Първите мачове са „Барселона“ - „Пари Сен Жермен“ и „РБ Лайпциг“ - „Ливърпул“.

И двата ще бъдат излъчени от каналите „Макс спорт“ - 2 и 3.

ПСЖ гостува в Каталуня със спомена от друг прочут сблъсък от същата фаза - през 2017 т., когато френският първенец спечели с 4:0 в първата среща, но отстъпи драматично, след дълго добавено време и спорно съдийство в реванша с 1:6. И отпадна.

Има доста разлики и в двата отбора в сравнение с тогава и една от тях е, че Неймар - може би големият герой на онзи триумф за Барса, сега носи екипа на парижани. Според слуховете пък ПСЖ е един от клубовете, готови да привлекат Лео Меси през лятото.

Неймар и компания са финалисти в турнира от миналия сезон, докато в последните години „Барселона“ записва шумни провали.

Като предимство за „Пари Сен Жермен“ се сочи това, че треньор вече е Маурисио Почетино, който добре познава опонента - бивш дългогодишен играч е на местния съперник „Еспаньол“.

Аржентинецът има доста проблеми - той не може да разчита на контузения Неймар и на други основни единици като Анхел ди Мария и Хуан Бернат.

В разклатения напоследък от всевъзможни проблеми тим на „Барселона“ липсват Филипе Коутиньо, Ансу Фати, Серхи Роберт, а вероятно и Жерар Пике. 

Двубоят „РБ Лайпциг“ - „Ливърпул“ е в Будапеща, а не в Германия - заради мерките срещу коронавируса.

И английският шампион е поразклатен от неубедителни изяви в родината си. Големите грижи на Юрген Клоп са в защита, където липсват един куп титуляри.

Юлиян Нагелсман, който минава за един от последователите на Юрген Клоп, пък е без основни футболисти като Емил Форсберг и унгареца Доминик Собослай.