Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев обяви, че той и другият главен акционер в клуба - Юлиян Инджов, се оттеглят. Изявлението е направено пред сайта "Топспорт", в който бизнесменът предпочита да дава изявления.

"Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора. Искам да кажа от мое име и името на моя съдружник Инджов, че ние прекратяваме дейността си в ЦСКА. Желаем успехи на отбора - титла, купа на България и купа от Шампионска лига. С уважение, Гриша Ганчев", заявява Ганчев, цитиран от медията.

Ловешкият бизнесмен, който не за първи път изказва подобно намерение, откакто е начело на ЦСКА-София, явно е обиден от остра позиция на фенската фракция "Офендърс". По-рано в понеделник, когато окончателно стана ясно, че Али Соу е продаден на "Ростов", организацията публикува в профила си във фейсбук текст с остри думи по повод трансфера.

Тя задава въпроси на Ганчев (виж по-долу в линка).

5 години. 1825 дни. 43800 часа. 2628000 минути. Точно толкова време ЦСКА си "играйка" по родните терени. И точно когато...

Публикувахте от Offenders в Понеделник, 15 февруари 2021 г.

На сайта на ЦСКА-София няма и дума за намерението на Гриша Ганчев, нито пък за сделката с "Ростов", вече тиражирана в руски медии.

Повече яснота по поредния трус на "Българска армия" се очаква да има във вторник.

В последната година (и повече) запалянковците на ЦСКА-София започнаха да губят търпение към управлението на Ганчев, дошъл от втория опит в Борисовата градина с огромен кредит на доверие през 2015 г.

В началото на март миналата година на стадиона се появи транспарант с надписа "Господине, докога ще си играйкаме?" Огромна част от "червените" фенове не одобряват мениджъра Стойчо Стоилов - може би най-довереният човек на Ганчев в клуба.

Обстановката се промени миналата есен, когато ЦСКА-София първо влезе в групите на Лига Европа, а след това привлече за старши треньор Бруно Акрапович. Както и популярният английски специалист Алън Пардю за директор. Заговори се дори за титла (или поне Купата на България), а Али Соу от грешник в миналото се превърна в любимец на Сектор "Г".