Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство. Категорично не приемам да се намесват семействата и да бъдат преследвани в тази битка, която се води."

Това заяви днес в Плевен президентът Румен Радев по повод на продължащите медийни спекулации около участието на неговия син в частно парти, което може би е нарушило противоепидемичните мерки. Ситуацията предизвика коментари за правото на политици и разследващи да разкриват името на сина на Радев, имайки предвид, че той е непълнолетен и нарушението не е сериозно. Стигна се до там дори премиерът да заяви, че не бива да се замесват деца в политически скандали. 

Все пак президентът не уточни откъде идват атаките, въпреки че знае. Все пак добави, че протестите в България били закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Констатира, че въпреки това в Министерски съвет нямало никой, който да ги чуе. 

Думите на Радев дойдоха от Плевен, където той участва в ритуал по зарязване на лозята. Именно с такива лозарски метафори той коментира и политическата обстановка. 

"Лозето не ще молитва, иска мотика. Така и с българската политика. Трябва умно да зарежем "българското лозе", така че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод. Що се отнася до всички тези коалиции, които текат в момента - трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж, за да даде добър резултат", заяви президентът. 

Радев прогнозира фрагментиран бъдещ нов парламент, както и коалиционно управление. Не можел да каже още обаче, дали това е за добро или не. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.