На 40 години Мартин Камбуров показа за пореден път, че притежава огромна класа, поне за българския футбол. Таранът донесе победата на "Берое" на терена на "Ботев" (Враца) - 2:1, в откриващия годината кръг от Първа лига.

Камбуров заби и двата гола за новия си стар тим - вторият в добавеното време, с удар с гръб към вратата, наподобяващ "ножица". Два дни по-рано той напусна ЦСКА 1948, а това бе потвърдено вчера.

Още вчера пред БНТ, а и днес пред "Диема Спорт", Камбуров заяви, че се е откупил от ЦСКА 1948 - срещу 100 000 лв. Не е бил щастлив в клуба, някои неща не са му били по вкуса (например 8-часов работен ден за играчите и треньорите), но си е тръгнал без лоши чувства и в добри отношения с боса Цветомир Найденов.

От "Берое" единствени потърсили ветерана и той решил да се завърне малко повече от половин година, след като напусна Стара Загора. И още в първия си мач показа кой е.

Камбуров откри в 13-ата минута, а в 19-ата Мартин Николов изравни. 2:1 стана в добавеното време, като малко преди това и двата отбора направиха няколко пропуска в зрелищния край на сблъсъка.

А врачани съжаляват, че не спечелиха. Те много пъти се разминаха с попадения - още от първите минути. По-добре се нагодиха към заледения терен. Пред вратата изтърваха Петър Атанасов, новото попълнение Дориан Бабунски, Даниел Генов (на няколко пъти)... 

Стана ясно, че беройци са купували футболни обувки часове преди мача - за да могат да играят с тях в трудните условия. Но те се оказали неподходящи и ги сменили.

Останалити мачове от кръга са по-късно днес, утре и в понеделник.

Вчера "Арда" би "Ботев" (Пловдив) с 2:0 като гост и вгорчи дебюта на новия треьор на тима Азрудин Валентич, назначен от вече реалния нов собственик Антон Зингаревич.