Обявеното вчера завръщане на Мартин Камбуров в „Берое“ вече е потвърдено от старозагорския клуб и от ЦСКА 1948. 40-годишният таран напусна „зелено-белите“ и се присъедини към новака в Първа лига в началото на сезона.

Месеци по-късно той изминава обратния път. Камбуров е само на седем гола от голмайсторския рекорд на Петър Жеков в елита на родния футбол - 253 попадения.

На пресконференция мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков заяви, че ветеранът е напуснал по собствено желание, уважено от ръководството на клуба.

Бала отрече да е имало противоречия и конфликти с Камбуров, благодари му и пожела да задмине Жеков с екипа на „Берое“. Треньорът добави, че няма как да се компенсира липсата на Камбуров, но изрази надежда, че по-младите футболисти в отбора ще „покажат какво могат“.

ЦСКА 1948 е на финалната права да си осигури един от най-перспективните футболисти на „Лудогорец“ - Димитър Митков, потвърди Балъков. Младокът имаше запомнящи се изяви при шампионите през есента.

Любопитно е, че „Берое“ и ЦСКА 1948 влизат в задочно противоречие за Камбуров. Има ли трансфер?

„Днес той разтрогна договора си с предишния си клуб ЦСКА 1948 и е привлечен със свободен трансфер“, гласи съобщението на сайта на беройци.

„ЦСКА 1948 осъществи изходящ трансфер. Берое привлече нападателя на „армейците“ Мартин Камбуров“, се казва пък в информацията на „червените“.

По-късно футболистът призна пред БНТ 1, че клубът от Стара Загора няма да плаща трансферна сума на "червените", тъй като сам се е откупил за сумата от 100 000 лв.

"Спекулира се, че "Берое" ще плаща трансферна сума за мен. Няма такова нещо. Президентът наистина искаше пари за мен, но аз ги извадих от джоба си и сам се откупих. Връщам се в Берое, където винаги съм изпитвал радост и наслада от футбола", заяви Камбуров.

Желанието на Камбуров да си тръгне от ЦСКА 1948 е било продиктувано от целогодишния режим, който бе въведен в отбора след Нова година. Всеки ден футболистите и треньорите са заедно почти по 8 часа, а ветеранът искал да има повече време за семейството си.

Камбуров може да играе за тима на Димитър Димитров-Херо още утре, при гостуването на „Берое“ на „Ботев“ (Враца). В началото на март го чака мач за Купата срещу любимата му жертва - „Левски“.

„Деветката“ има 48 гола за „Берое“ и 9 за ЦСКА 1948 в 15 срещи.