Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Основателят на Microsoft Бил Гейтс от години предупреждава, че опасна световна пандемия може да е зад ъгъла - и се оказа прав. По тази причина и други, името му бе замесено в безброй конспиративни теории, свързани с COVID-19.

Милиардерът обаче предупреди тази седмица в интервю в YouTube канала Veritasium за следващите големи предизвикателства пред човечеството - едното от които пряко свързано със сегашното.

"Едното е изменението на климата. Всяка година ще има повече жертви, отколкото взе тази пандемия", заяви Гейтс. "Освен това има нещо, свързано с пандемиите, за което хората не обичат да говорят много – това е биотероризмът."

Теорията, че COVID-19 е разработен в лаборатория, бе доказана като напълно грешна. Но това не значи, че някой не може да направи вирус в бъдеще, подчертава основателят на Microsoft.

"Това означава, че шансът да се сблъскаме с подобно нещо е по-голям от естествено причинените епидемии като настоящата", заявява той.

Именно демонстрираната слаба подготвеност на глобалната общност за една пандемия увеличава шанса някой да ползва подобен подход в бъдеще - с цел тероризъм. Ако вирусът например е бил два пъти по-заразен, проблемите щяха да са далеч по-сериозни, отбелязва Гейтс.

Според него предстоят още пандемии, и затова занапред правителствата по света трябва да са по-добре подготвени при избухването им.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.