Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) не е получила до този момент искане за процедура за оценка или достъп до европейския пазар на руската ваксина „Спутник V”, въпреки публикации, в които се твърди обратното.

Това се казва в разпространено днес съобщение на ЕМА.

Ваксината е разработена от Националния център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ в Русия.

Създателите на препарата получили от агенцията регулаторни и научни насоки за разработването му. 

Европейската агенция продължава диалога и сътрудничеството с руската компания, за да бъдат определени следващите стъпки. Създателите на „Спутник V” изразили интерес ваксината да премине процедура на оценка. Тази процедура може да бъде използвана само при извънредни ситуации като настоящата пандемия. Това позволява на ЕМА да оцени данните за определена ваксина или лекарство, след като те станат налични, докато разработването все още продължава.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.