Не е тайна, че вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов има ясен интерес към Северна Македония, но ГЕРБ не е отдала на концесия темата на ВМРО с предизборни мотиви. 

Това заяви Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи, в поредния епизод на Z-Каст - подкаста на Клуб Z. Тя даде пространно интервю по няколко големи и актуални теми.

Разбира се, нямаше как да подминем казуса "Северна Македония", както и горещата международна афера - затвора за руския опозиционер Алексей Навални. 

Можем ли да сравняваме българската реакция за Навални, която е категорична и ясна в защита на неговите права, с тази на българското правителство, когато преди време се превърнахме в една от малкото държави, предала на Турция дисидент - става дума за случая "Абдуллах Бююк"?

По тези и много други въпроси отговаря министър Захариева в 19-тия епизод на Z-Каст.

Текстът на цялото интервю с непопадналите в подкаста теми - организацията на парламентарните избори в чужбина, реформата на съдебната система, за която Захариева отговаря, отношенията с президента Румен Радев - ще можете да прочетете по-късно в Клуб Z.

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.