"Манчестър Сити" изпрати ясен сигнал, че е фаворит да си върне титлата във Висшата лига след впечатляващо 4:1 като гост на "Ливърпул" в мач от 23-ия кръг.

"Гражданите" са в отлична форма и потвърдиха това на "Анфийлд", а преднината им пред втория ("Манчестър Юнайтед") стана пет точки, като имат и мач по-малко. "Ливърпул", който е без победа у дома от началото на годината и записа трето поредно поражение, изостава на 10 т.

Голямото  име на вечерта е Илкай Гюндоган, а "Сити" направи впечатляващо второ полувреме. 

Тимът на Пеп Гуардиола можеше да поведе още в края на първото полувреме, когато Рахим Стърлинг бе препънат от Фабиньо за дузпа, но Гюндоган прати топката над напречната греда от наказателния удар.

Първото полувреме предложи тактическо надиграване. Домакините имаха добра възможност, открила се пред Садио Мане, а чистите положения пред двете врати не бяха много.

След антракта всичко се промени - най-вече резултата, а играта стана по-отворена. В 49-ата Гюндоган се коригира - 1:0. В тези минути "небесносините" имаха преимущество. Противно на това "Ливърпул" се възползва от грешка на Рубен Диаш - той първо поднесе топката на Мохамед Салах, фаулира го и египтянинът не сбърка от 11-те метра - 1:1.

Това стана 63-тата, но много бързо стана ясно, бе "червените" нямат сили за обрат - не и срещу този противник. Не и тази вечер. Десет минути по-късно Гюндоган реализира отново - 2:1.

Сред още три и Рахим Стърлинг прониза Алисон, който сбърка грубо - 3:1. И двете попадения паднаха от грешки на "Ливърпул" при изнасянето на топката.

В 83-тата Фил Фодън с прекрасен гол доуби шампиона - 4:1. Така ролите на двата гранда се размениха този сезон. "Ливърпул" записа трето поредно поражение на "Анфийлд" за първи път от 1963 г. А "Сити", който беше без победа там за първенство от 2003 г., прибави десети пореден успех във Висшата лига и 14-и във всички турнири. 

По-рано днес "Тотнъм" най-после спечели - 2:0 срещу "Уест Бромич", а "Уулвърхемптън" и "Лестър" завършиха 0:0. От вчерашните мачове ще се запомни зрелищното 3:3 между "Манчестър Юнайтед" и "Евертън". Гостите губеха с 0:2 на полувремето, но изравниха бързо след почивката. И за 3:3 в добавеното време.