Настроението в „Ливърпул“ е минорно след загубата от „Брайтън“ с 0:1 във Висшата лига. Тя означава, че шампионът е на седем точки от лидера „Манчестър Сити“, който има мач по-малко и в неделя гостува на „Анфийлд“ в двубой, който може да се окаже решителен в битката за титлата.

Още по-притеснително за феновете на „червените“ е, че снощи те бяха надиграни от скромния си съперник, който не им позволи да направят почти нищо в атака. И това дойде след две впечатляващи победи на терените на „Тотнъм“ и „Уест Хем“, върнали „Ливърпул“ в топ 4.

Тимът на Юрген Клоп имаше рейд от 68 мача без поражение в своя дом, а сега е в серия от две поражения и то не от преки конкуренти. Отборът не е печелил на „Анфийлд“ за първенство от началото на годината и не е отбелязал гол.

„Беше трудна седмица с два мача на чужд терен, които бяха много интензивни и изтощителни, коментира Клоп. - Изглежда не бяхме много свежи - ментално и физически. Често губехме топката лесно. Виждах умора в играчите ми. Играта на пас не ни се получи. Улеснихме „Брайтън“, който същевременно се справи прекрасно. Заслужена победа за нашия съперник - в това няма спор. Сега важното е да си дадем сметка защо стана така, защо загубихме по този начин.“

„А единственото обяснение е, че сме изтощен отбор - малко или много, дори ментално. А това води и до умора в краката. Само можем да се поучим. Решението винаги е в играчите. „Сити“ лети и трябва да намерим начин да го спрем“, добави той.

Същевременно „Манчестър Сити“ записа лесна победа като гост на „Бърнли“ - 2:0, и е с точка повече от втория „Манчестър Юнайтед“. 

„Разочаровахме тотално, още по-критичен е Андрю Робъртсън. - Да отдадем дължимото на „Брайтън“, който направи всичко както трябва. Не и ние, а когато не покажеш възможностите си, няма как да имаш резултати. Трябва да си ги върнем, особено у дома.“

„Всеки мач срещу „Манчестър Сити“ е голям. В момента не сме в битката за титлата. Те имат седем точки аванс и мач по-малко. И могат да поведат с 10. На наше място биха се чувствали по същия начин. Трябва отново да станем този „Ливърпул“, който всички познават. Все още сме добър отбор, това няма как да се промени за една вечер“, каза още защитникът.

От своя страна, винаги дипломатичният Пеп Гуардиола заяви, че „Ливърпул“ продължава да е кандидат за титлата и че на този етап три загубени точки няма как да променят това. Каталунецът допълни, че трудното за „Манчестър Сити“ тепърва предстои.

А герой на вечерта стана преотстъпеният от „Манчестър Юнайтед“ на „Уест Хем“ Джеси Лингард, който с двата си гола на терена на „Астън Вила“ практически донесе победата на новия си тим в своя дебют - 3:1.

Тази вечер от 22 часа е лондонското дерби „Тотнъм“ - „Челси“.