Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е завела дело срещу журналистката Калина Андролова, като претендира 12 хиляди евро щети, заради нанесени ѝ вреди от критични статии и статуси.

За това съобщава в профила си във фейсбук Андролова:

„Мили мои фейсбук приятели! Тъй като ви чувствам близки, мисля истински да се покая пред вас. Корнелия Нинова е завела съдебно дело срещу мен за това, че съм наранила крехката ѝ политическа душа с критични статуси и статии, публикувани в моя профил тук, и тиражирани от много електронни медии. Като компенсация иска 12 хиляди евро, за да се почувства по-добре.“

В коментар под поста си, отговаряйки на многобройни въпроси, журналистката пише още, че Нинова дори вече е запорирала банковите ѝ сметки:

"Понеже много приятели тук питат дали е истина, отговорям най-искрено: това е вярно. Даже ми е запорирала сметките до съответната сума..."

Андролова цитира и исковата молба на Нинова, в която се споменава, че водачката на БСП от стрес и притеснения не можела да спи спокойно нощем, мислейки за публикациите и отзвука, който са предизвикали.

Още по-потисната била от това, че хората я питали дали написаното е истина и започнали да я отбягват, като не я канят на извънпартийни сбирки. В резултат на статусите на Андролова соцлидерката живеела в постоянен страх, станала нервна и се затворила в себе си.

„Ако да знаех, че такова ѝ причинявам, никога не бих си позволила критика! Изпълва ме дълбока човешка тъга. Да не може да спи спокойно и съпартийците ѝ да я избягват, и да не я канят на извънпартийни сбирки! Колко чувствителен и крехък лидер има БСП! Би трябвало публичните фигури да са с по-висок праг на търпимост към обидни квалификации и всякакви мнения. А когато Елена Йончева казва в ефира на bTV, че Корнелия се е договорила с Бойко Борисов, не се ли чувства потисната, не се ли отдръпват потенциални социалисти, обхванати от съмнение?! Питам се“, завършва постът на Андролова.

А ето и какво пише едно към едно в исковата мобла на Нинова, цитирана от профила на журналистката:

„Статусите и статиите ми причиниха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Вече не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за публикациите и за широкия им отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работата си. Загубих концентрацията си и защото хората продължават да ми задават въпроси дали изложеното в тези статуси е вярно. Ежедневно търпя подобни въпроси, които ме изкарват от равновесие. Затворих се в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам унизена и потисната. Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен вследствие на публикуваните статуси и статии. Усещам промяна в тяхното отношение спрямо мен, защото избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания. Особено силно се оказа влиянието на публикациите не само върху съпартийците и съмишлениците ми, но и върху хора, които потенциално биха могли да бъдат привлечени от социалистическите идеи, но прочетеното ги отблъсква и изпълва със съмнение. Станах нервна, раздразнителна и притеснена дали няма да излезе поредната позоряща личността ми публикация. Заживях с постоянния страх, че някой мой близък или познат е прочел писанията. Понякога се хващам, че през няколко часа проверявам дали не е публикуван следващият позорящ ме материал, като това ми пречи да се концентрирам върху работата си.” 

Вижте повече

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.