Лидерката на БСП Корнелия Нинова е завела дело срещу журналистката Калина Андролова, като претендира 12 хиляди евро щети, заради нанесени ѝ вреди от критични статии и статуси.

За това съобщава в профила си във фейсбук Андролова:

„Мили мои фейсбук приятели! Тъй като ви чувствам близки, мисля истински да се покая пред вас. Корнелия Нинова е завела съдебно дело срещу мен за това, че съм наранила крехката ѝ политическа душа с критични статуси и статии, публикувани в моя профил тук, и тиражирани от много електронни медии. Като компенсация иска 12 хиляди евро, за да се почувства по-добре.“

В коментар под поста си, отговаряйки на многобройни въпроси, журналистката пише още, че Нинова дори вече е запорирала банковите ѝ сметки:

"Понеже много приятели тук питат дали е истина, отговорям най-искрено: това е вярно. Даже ми е запорирала сметките до съответната сума..."

Андролова цитира и исковата молба на Нинова, в която се споменава, че водачката на БСП от стрес и притеснения не можела да спи спокойно нощем, мислейки за публикациите и отзвука, който са предизвикали.

Още по-потисната била от това, че хората я питали дали написаното е истина и започнали да я отбягват, като не я канят на извънпартийни сбирки. В резултат на статусите на Андролова соцлидерката живеела в постоянен страх, станала нервна и се затворила в себе си.

„Ако да знаех, че такова ѝ причинявам, никога не бих си позволила критика! Изпълва ме дълбока човешка тъга. Да не може да спи спокойно и съпартийците ѝ да я избягват, и да не я канят на извънпартийни сбирки! Колко чувствителен и крехък лидер има БСП! Би трябвало публичните фигури да са с по-висок праг на търпимост към обидни квалификации и всякакви мнения. А когато Елена Йончева казва в ефира на bTV, че Корнелия се е договорила с Бойко Борисов, не се ли чувства потисната, не се ли отдръпват потенциални социалисти, обхванати от съмнение?! Питам се“, завършва постът на Андролова.

А ето и какво пише едно към едно в исковата мобла на Нинова, цитирана от профила на журналистката:

„Статусите и статиите ми причиниха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Вече не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за публикациите и за широкия им отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работата си. Загубих концентрацията си и защото хората продължават да ми задават въпроси дали изложеното в тези статуси е вярно. Ежедневно търпя подобни въпроси, които ме изкарват от равновесие. Затворих се в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам унизена и потисната. Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен вследствие на публикуваните статуси и статии. Усещам промяна в тяхното отношение спрямо мен, защото избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания. Особено силно се оказа влиянието на публикациите не само върху съпартийците и съмишлениците ми, но и върху хора, които потенциално биха могли да бъдат привлечени от социалистическите идеи, но прочетеното ги отблъсква и изпълва със съмнение. Станах нервна, раздразнителна и притеснена дали няма да излезе поредната позоряща личността ми публикация. Заживях с постоянния страх, че някой мой близък или познат е прочел писанията. Понякога се хващам, че през няколко часа проверявам дали не е публикуван следващият позорящ ме материал, като това ми пречи да се концентрирам върху работата си.” 

Вижте повече