Мачът „РБ Лайпциг“ - „Ливърпул“ от осминафиналите на Шампионската лига най-вероятно няма да се играе в германския град заради мерките срещу коронавируса в страната.

Германия забрани пътуванията от много страни, сред които е и Великобритания, така английският първенец не може да прекрачи границите ѝ.

„Лайпциг“ попита министерството на вътрешните работи и получи отказ да се направи изключение, съобщават световните агенции. За казуса е информирана и УЕФА, тече комуникация между всички страни. Писмо е получено и в „Ливърпул“.

Първият осминафинал е насрочен за 16 февруари, а мерките в Германия са валидни до 17-и. Реваншът трябва да се играе на английска земя на 10 март.

Според Би Би Си възможно е домакинствата да се разменят, така проблемът ще бъде решен, но за целта и двата клуба трябва да дадат съгласие. Ако не се стигне дотам, „Лайпциг“ ще трябва ще приеме съперника си извън Германия. 

Вероятна дестинация е стадион „Ференц Пушкаш“ в Будапеща, пише „Дейли мейл“.

„РБ Лайпциг“ търси и други варианти, а крайната дума ще има УЕФА. Последната възможна дата за изиграване на всички осминафинали - ако се стигне до отлагания по пандемични причини, е 2 април.