Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ваксината, разработвана от компанията "АстраЗенека" и Оксфордския университет, може значително да забави разпространението на коронавируса. Това е заключение от изследване на Оксфордсия университет, цитирано от "Ню Йорк Таймс".

 
Докладът посочва също, че препаратът осигурява защита между първата и втората доза.
 

Ваксината е показала 76% ефективност през първите три месеца след първата доза.

След инжектиране на втората доза ефективността нараства на 82%, сочи изследването, което е обхванало 17 000 души във Великобритания, Южна Африка и Бразилия.

Британският здравен министър Мат Ханкок определи резултатите от изследването за "абсолютно превъзходни".

"Сега знаем, че ваксината на Оксфорд също ограничава разпространението и това ще ни помогнем да се оттървем от пандемия", заяви той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.