По-късно тази година частната космическа компания SpaceX ще изпрати първата мисия в космоса с четирима цивилни на борда.

Те ще летят с Crew Dragon, космическия апарат, който компанията на Илон Мъск използва за мисии до Международната космическа станция.

Това ще е първата мисия в историята с изцяло цивилен екипаж. Командир ще е основателят и изпълнителен директор на компанията за онлайн плащания Shift 4 Payments Джаред Айзъкмен. Той плаща и ще предостави две от трите други места на томбола. За да имате шанс да спечелите пътуване в космоса, трябва да дарите пари на безплатната изследователска болница Св. Тадей в САЩ, както и да покриете определени здравословни изисквания.

Това е и целта на мисията - да се съберат пари за известната болница, която лекува безплатно деца, особено боледуващи от рак и други тежки заболявания. Един "билет" на Crew Dragon струва 44 млн. долара.

Ако спечелите пътуване в космоса, ще получите обучение от SpaceX за всички детайли на мисията. Тя ще започне в края на годината и ще продължи над 10 дни, стигайки от МКС и приключвайки класически - до бреговете на Флорида.