Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Конгресът на БФС е пред второ отлагане. Събранието, което бе насрочено за избор на нов президент и Изпълнителен комитет, трябваше да е първоначално на 7 юни, а впоследствие на 11 декември.

Заради усложнената обстановка с пандемията обаче, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е уведомил централата с писмо, че счита провеждането на тази дата за "категорично нецелесъобразно".

Това обявява БФС на официалния си сайт и добавя, че препоръката на министерството за отлагане е допустима от действащото законодателство и устава на съюза.

Членовете на Изпълкома вече са уведомени и се очаква "в най-кратки срокове" да се произнесат.

Очаква се те да се съобразят с препоръката на министъра и да отложат форума за неопределено време засега. Най-вероятно ще се опитат да организират заседанието преди Европейското, каквато беше идеята и за тази година. На едно място трябва да се съберат няколкостотин души - делегати, гости, журналисти и т.н.

До свикване на конгрес се стигна заради оставките на президента на БФС Борислав Михайлов и Изпълкома. Това стана след расисткия скандал на евроквалификацията България - Англия (0:6). Временно начело на родния футбол е Михаил Касабов, а ИК работи в оставка. 

Йордан Лечков, който е част от управлението и е верен сподвижник на Михайлов, атакува решения на ИК в съда и твърди, че конгресът ще бъде незаконен. Той беше отстранен като вицепрезидент - отново нелегитимно решение, според самия него.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.