Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няколко месеца ще бъдат нужни за разрешение на останалите препарати от т. нар. "портфейл на Европа". Това обяви пред bTV заместник-директорът на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) Ноeл Ватион.

Той потвърди, че в момента текат преговори с производителите на руската ваксина срещу коронавируса, но те са в "ранен етап".  Експертите все още не знаят и колко дълго след имунизация човек е защитен от заразяване.

"Клиничните изпитвания разглеждаха какво е намалението на симптомите. Ако е значително, то по-малко хора ще се разболяват, по-малко ще стигат до болница, по-малко ще се озовават в интензивното и така в болниците ще се лекуват повече хора със заболявания - несвързани с коронавирус", обясни Ноел Ватион.

Според него в момента приоритетът е за лечение на тежко болни пациенти в болници, но това също така означава, че сме отложили други лечения, като например онкологичните.

"Това също не е устойчиво в дългосрочен план. Това е първата цел, която бихме искали да постигнем", смята Ватион.

Той припомни, че клиничните изпитвания ще продължат още две години, след които ще получим повече информация и за срока на защита, както и за разпространението на вируса.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.