Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Редица "скрити вратички" в Закона за устройство на територията са закрити от нови промени, приети вчера в парламента, обяви днес кметицата Йорданка Фандъкова.

Основно е вече задължителната улична регулация, която е нужна за издаване за разрешение на строеж. Това според кметицата и екипът й въвежда повече отговорност и координация, особено в новите квартали. Там строителството е повече и има възможности улици да стават частни имоти и собственици да си ги затварят легално за своя употреба. 

"Такива случаи не са изключение заради липсата на общинска собственост върху уличната мрежа в квартали като “Витоша ВЕЦ Симеоново”, “Манастирски ливади”, “Малинова долина”, “Кръстова вада”," обясни кметицата.

Промени предвиждат и при сгради с над 10 метра височина преди въвеждането им в експлоатация да се извършват благоустройствени дейности и настилки по ред и обем, определен от общинските съвети.

"Това не са лесни промени, защото с тях се въвеждат повече изисквания към инвеститорите, но те дават повече ред и сигурност както за тях, така и за гражданите", обяви Фандъкова.

Тя остро разкритикува опозицията в лицето на БСП, защото не подкрепила функционални мерки, а вместо това заблуждават хората с временни такива като строителен мораториум.

"Това са легитимни, реални решения на проблемите, проблеми, които коментираме постоянно, особено силно в предизборни компании. От БСП предпочитат да подвеждат хората, въпреки че техните кметове поставят остро самия проблем", завърши кметицата.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.