Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Вчера с изненада научих, че не сте били ортаци с Пеевски. Затова не удържах на изкушението да Ви помогна да излезете от света на „алтернативната истина“, който години наред толкова упорито съграждате. Ще трябва да Ви припомня за срещата ни в парламента няколко дни след фалита на КТБ."

Това пише до отворено писмо до премиера Бойко Борисов съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов - Елисавета Панова. Както е известно, Панова бе инструмент за активни атаки срещу съпруга ѝ в "съответните" медии, кактои на всички нива от прокуратурата и политическата класа.

"Тогава научих от лидера на опозицията Бойко Борисов следното: „Без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система.“ Нямах никаква представа, че малко по-късно ми предстоеше по емпиричен път да разбера доколко е истина това Ваше твърдение", пише Панова за срещата.

Тя казва още:

"Не, г-н Борисов, българското общество е време да разбере, че Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его. Заповедите да се „размаже физиономията“ на един или друг, който не се съобразява с Вас, се издават лично от Вас. В публичността обаче те се преформатират като действия на Пеевски, защото с „ортака“ имате добра сделка."

Панова заявява още, че "в тандема босът сте вие" и че дори "в момента обаче като един истински „алфа“ се опитвате подличко да неутрализирате „ортака“ Пеевски, като за целта използвате външни партньори".

"Мога дълго да разказвам за опитностите, които натрупах в житието и битието си като съпруга на председателя на Върховния ни съд, който отказа да служи на създадения от Вас нов ред. Фактите обаче са толкова много, че разказът ми ще премине в друг жанр на прозата. Изводите обаче са следните: Вашият обществен ред, г-н премиер, се крепи на лъжи, манипулации, изнудване, кражби, мачкане и много, много унижения. Пред семейството ми имаше и друга перспектива, както за редица емблематични фигури в съдебния елит, които са приели съдбата на „прекрасната госпожа“ от Вашата спалня.

Всъщност най-отвратителното във Вашия свят е, че в него човешкото достойнство няма абсолютно никаква стойност. С дружината заприличахте, г-н премиер, на армия от орки, която граби и плячкосва без капчица свян. Учудващо е, че на Вашата зряла възраст все още не сте осъзнал, че гол сте дошъл и гол ще си тръгнете от този свят."

Тя прави дори аналогия с Нерон: "Моля се само да не достигнем до деня, в който ще наредите „да подпалят Рим“, за да пишете поезия, вдъхновен от пламъците."

Панова разкрива още, че е получила „коледната честитка“ в навечерието на светлия празник - запор на единствената й банкова сметка.

"Защо е цялата тази жестокост, с която преследвате хората, които се опитват да Ви помогнат да сложите юзди на развилнялото се его. Ялова илюзия е, че клакьорите, с които сте се заобиколили, Ви мислят доброто!

И все пак се чувствам длъжна да Ви предупредя: Спрете копоите си и дръжте ръцете си далеч от „Виртшафтсблат“ (Панова е издател на вестника, б.р.), за да не се опарите! Допускам, че досега едва ли някой си е направил труда да Ви разкаже кой е Конрад Аденауер и защо историята го е оценила като велик политик. Също така допускам, че този велик държавник - патрон на партията Ви - би се обърнал в гроба, ако можеше да надникне и да види как неговият български последовател прилага на практика принципите на демокрацията и правовата държава."

Ето и пълния текст на писмото, предоставено от Елисавета Панова:

До Министър-председателя

на Република България

г-н Бойко Борисов

София, 8.1.2021


Г-н премиер,

вчера с изненада научих, че не сте били ортаци с Пеевски. Затова не удържах на изкушението да Ви помогна да излезете от света на „алтернативната истина“, който години наред толкова упорито съграждате. Ще трябва да Ви припомня за срещата ни в парламента няколко дни след фалита на КТБ. Месецът е юни, годината е 2014 г., а парламентарните избори чукат на вратата. Тогава научих от лидера на опозицията Бойко Борисов следното: „Без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система.“ Нямах никаква представа, че малко по-късно ми предстоеше по емпиричен път да разбера доколко е истина това Ваше твърдение.

Не, г-н Борисов, българското общество е време да разбере, че Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его. Заповедите да се „размаже физиономията“ на един или друг, който не се съобразява с Вас, се издават лично от Вас. В публичността обаче те се преформатират като действия на Пеевски, защото с „ортака“ имате добра сделка. В крайна сметка, за да върви „орталъка“, избори трябва да се печелят. Истината е, че бизнесът с Пеевски е много угоден Вам. След шест години див, по животински примитивен, но пък за сметка на това многообразен тормоз върху семейството ми, мога да Ви опровергая, че в тандема Борисов-Пеевски „босът“ сте Вие и цялата отговорност е само Ваша. В момента обаче като един истински „алфа“ се опитвате подличко да неутрализирате „ортака“ Пеевски, като за целта използвате външни партньори. Но, г-н Пеевски все пак е мой стар „приятел“ и аз съм длъжна да го предупредя, че ако иска да „благодари“ на някого за проблемите, с които се бори в момента, да се насочи лично към Вас.

Мога дълго да разказвам за опитностите, които натрупах в житието и битието си като съпруга на председателя на Върховния ни съд, който отказа да служи на създадения от Вас нов ред. Фактите обаче са толкова много, че разказът ми ще премине в друг жанр на прозата. Изводите обаче са следните: Вашият обществен ред, г-н премиер, се крепи на лъжи, манипулации, изнудване, кражби, мачкане и много, много унижения. Пред семейството ми имаше и друга перспектива, както за редица емблематични фигури в съдебния елит, които са приели съдбата на „прекрасната госпожа“ от Вашата спалня. Всъщност най-отвратителното във Вашия свят, е, че в него човешкото достойнство няма абсолютно никаква стойност. С дружината заприличахте, г-н премиер, на армия от орки, която граби и плячкосва без капчица свян. Учудващо е, че на Вашата зряла възраст все още не сте осъзнал, че гол сте дошъл и гол ще си тръгнете от този свят. Очевадно е, че сте опериран от елементарна емпатия. Иначе няма как, докато оглавяваме световната класация по смъртност, подчертавам, не заради коронавируса, а заради лошото качество на живот, Вие да се наслаждавате на „брилянтните си успехи“. Моля се само да не достигнем до деня, в който ще наредите „да подпалят Рим“, за да пишете поезия, вдъхновен от пламъците. Спрете се малко и имайте срам! Върху чуждо нещастие щастие не се гради!

Също така бих искала да използвам възможността да Ви благодаря и за „коледната честитка“, която получих в навечерието на светлия празник - под формата на запор на единствената ми банкова сметка. Мъчно ми е за Вас, г-н премиер, защото все си мислех, че вече сте достигнали нравственото дъно. И пак успяхте да ме изненадате! Неуморните Ви усилия да създавате угодни Вам истини, които да обслужват пъклените Ви планове за саморазправа с опоненти, наистина заслужават респект. Струва ми се, че не са много хората на зряла възраст, които се осмеляват да изземват ролята на „Началника“, както галено обичате да го наричате, за да монополизират истината. Обикновено мислите за финала на земния път и предстоящата среща с „Началника“ пречат. Защо е цялата тази жестокост, с която преследвате хората, които се опитват да Ви помогнат да сложите юзди на развилнялото се его. Ялова илюзия е, че клакьорите, с които сте се заобиколили, Ви мислят доброто!

И все пак се чувствам длъжна да Ви предупредя: Спрете копоите си и дръжте ръцете си далеч от „Виртшафтсблат“, за да не се опарите! Допускам, че досега едва ли някой си е направил труда да Ви разкаже кой е Конрад Аденауер и защо историята го е оценила като велик политик. Също така допускам, че този велик държавник - патрон на партията Ви - би се обърнал в гроба, ако можеше да надникне и да види как неговият български последовател прилага на практика принципите на демокрацията и правовата държава.

Елисавета Панова

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Абе, пиши само едно - ПОСЕРКО

Абе, пиши само едно - ПОСЕРКО, на челото на този подлец и всичко друго се подразбира.
Чичо Форий

Слабо....

Трябва да изкарате и някоя съученичка на ББойко от гимназията на която е бъркал в гащите....

обадисе на майкати да драсне

обадисе на майкати да драсне някой ред тогава

Страхотна е дамата на Панов-в

Страхотна е дамата на Панов-в стила на Барба Ганьо от Банкя -направо го е изпраскала с 200 отзад у дебелия лаком г.з
 's picture

Бобо

достоен човек

Тази жена е повече мъж от Тулупа жалък и гнусен....

хахаха

От цялото "писмо",никъде не видях фактическо обвинение че Бойко има нещо общо с Пеевски. Но явно "черния лебед",като споменава че когато е говорила с Бойко,който е бил опозиция.Пеевски го избраха за шеф на ДАНС,БСП-ДПС,а Манолова разправяше,"Аз избрах Пеевски". Именно за това Бойко и е казал че Пеевски е силния на деня!

На Панов му свършва мандата

На Панов му свършва мандата,за това сега е целия страх на Прокопиевата клика от Бойко,да не вземе пак властта,а да могат да сложат свой човек през БКП-Нинова.Ама надали ще им се отвори парашута.Мореплавателя потъва яко!
 's picture

Бобо

Светльо

Мама и на Тулупа му свършва мандата.... а по голям човек на БКП във властта от него не е имало, ако не вярваш питай Решетников...
mm

едно наум от някой си

Статията: „Без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система.“ Не си мислете, че на "избраните" от съдебната система (НАП, ДАНС) им е лесно. Да правиш това което ти е поръчано и това което съвестта ви казва си е тежък удар над душата. Някой до толкова са притръпнали, че дори не го усещат. Общо взето те са "избраните". Защо толкова се е вторачила г-жа Панова в г-н Борисов, а не в тези които всячески се опитват да го дискредитират, не знам. Най-малкото трябва да има някакви дори полувинчати доказателства, а г-жа Панова не представя нищо. Единствено мога да кажа, че следите остават. Дали г-н Борисов е невинен? Предполагам не, но и за това си има кой да го съди и то според аршина на поетите задължения. Същото беше с Хиподил. С какво г-н Борисов бе свързан там не разбрах, но нали е първи трябва за всичко да е виновен. Много малко хора имат и най-малка представа за проблемите, който има да решава Борисов. Пеевски - ДС/ДПС - КГБ - Сатана си е много мощна вертикална структура. Да се надяваме, че на някои хора по тази верига ще вземе да им светват някои лампички, а и нямат много време.
 's picture

Бобо

ММ

ЕМчо ма много си добродушен , онзи запис дето нашинкия мачка Еврохолд май не си го слушал, чакай да излезне записа за Хиполенд /Хиподил е рок група/ и тогава дано разбереш за какво иде реч...
Десебар Бойкикев's picture
Десебар Бойкикев
Десебарка

Малей!

Горгона Медуза съща!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.