Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Групата за наблюдение на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права в Европарламента ще обсъди отново ситуацията в България утре, съобщиха от институцията.

Групата е към парламентарната Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Тя се оглавява от нидерландската евродепутатка София ин 'т Велд от либералната група „Обнови Европа“ (ОЕ). Единственият български представител внея е ЕЛена Йончева от БСП и Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД).

Заседанието бе планирано за 17 декември 2020 г. То обаче бе отложено поради липсата на преводач на български език.

Тогава Елена Йончева съобщи, че групата не е доволна от отговорите, получени на допълнителните писмени въпроси от българските власти, които им изпрати след изслушването им през август. Тогава там бяха поканени премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, но те не се явиха, а пратиха заместници. Затова сега покани получиха заместници.

В заседанието утре ще участват зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, заместник главните прокурори от Върховната касационна прокуратура (ВКП) Даниела Машева и Красимира Филипова, председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) Ана Джумалиева, а също така представители на Европейската и Венецианската комисия.

Екатерина Захариева - вицепремиерът, отговарящ за правосъдната реформа, която присъства на изслушването през август, сега няма да участва.

Първоначално бе съобщено, че ще участва министър Десислава Ахладова. По-късно името й бе заменено с това на Евгени Стоянов. Отпадна и обявеният първоначално омбудсман Диана Ковачева.

Изслушването ще се проведе при закрити врата.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Честито!

Честито! Днес Посерко изпод магнолията извади разум и правилно не показва в Европа Нищото овесил във Външно. То ще обърка Венецианската комисия с Вишински, както обърка Тито с Хитлер и става едааа..!

Ако е само това, най-много да

Ако е само това, най-много да се разсмеят. Но иде реч за липса на държава. Особено пък с този ЗЧСИ, който е не само противоконституционен, но и дава нормалните граждани за тричене на концесия от най-отявлените криминалки сред т. нар. бели якички. Отхвърлянето на дигитализацията, за която "усвояват" парите от Европа, се дължи, освен на некадърност, некомпетентност и мързел, най-вече на нежелание да се променя сОвеЦкият модел на тукашната система. Изключително тъпо е, че заседанието ще е закрито, защото вече няма никакъв начин да се скрие отчаяната и зловеща липса на поне един факт, че има съдебна система, а не железен юмрук на мимикриращата непрекъснато партия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.