Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изслушването на министрите Екатерина Захариева и Десислава Ахладова от мониторинговата група в Европарламента се отлага за началото на 2021 г.

Това съобщи специално за Клуб Z евродепутатката от БСП Елена Йончева.

Мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона бе поканила представителите ни утре. От ЕП обаче не са успели да намерят преводачи с български език. И то не защото такива няма, а поради новите по-строги разписания, свързани с пандемията от COVID-19, обясни Йончева.

Председателят на групата – нидерландската евродепутатка София ин 'т Велд, уведомила секретариата, че изслушването е изключително важно. И е уверила, че то ще се състои още в началото на януари 2021 г.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и правосъдният министър Десислава Ахладова са поканени на повторно изслушване от мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и външни работи в ЕП. Причината е, че евродепутатите не са доволни от изслушването им на 28 август. След него до България са изпратени допълнителни въпроси. Но и отговорите на тях са били незадоволителни.

Коментари

Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

ама

Захариева не говори ли чужд език? Липса на преводачи....хайде бе.

В ЕВропарламента е

В ЕВропарламента е заължително да има превод на всички официални езици на ЕС. Сега покрай пандемията на заседанията на комисията преводите са орязани до 5-6 езика. Но когато се изслушват представители на определена държава, заадължително трябва да има преводач на езика на същата държава. Освен това изслушването е във вид на видеоконференция и ще участват хора и от България. Затова е задъжително да има преводач.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Екзистенциалният въпрос в

Екзистенциалният въпрос в случая е, защо е нужен преводач, когато на всички в ЕС им е ясно, че това Нищо окачено във Външно не е в състояние да каже смислено нещо, а само папагали лъжите на вожда си, че не прави нищо за реформи в правосъдието?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.