Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа Facebook обяви снощи пореден нов ъпдейт, чиято цел е да улесни хората, администриращи страници (Pages) и максимално много да доближи управлението им до това на обикновен профил.

Страници във Facebook се правят, когато човек иска да създаде пространство на платформата, чрез което да има пряк контакт с други потребители, но без те да му запълват ограничената приятелска листа (до 5000 души). За разлика от групите, целта е един човек да държи контрола, не да се окуражават публикации от много хора.

Освен малки промени по външния вид, ключово е премахването на отделно "харесване" (Like) на страницата. Досега потребителят можеше да хареса дадена страница, но да не я последва (follow), като така се отбелязва като неин фен, но публикациите от нея не се появяват в новинарския му поток (News Feed).

Според хората на Зукърбърг това разделение предизвиква объркване при анализа на популярността на страницата - защото имаш такива, при които последователите и харесалите я са близки по брой, но и такива, при които има сериозна разлика. Според "Фейсбук" премахването на отделна функция "харесване" ще улесни създателите на страници, тъй като така ще са наясно точно колко хора следят съдържанието ми реално.

Администраторите на страниците могат да си направят и собствен специализиран новинарски поток, както и да създават сесии за въпроси и отговори с последователите на страницата.

От гледна точка на алгоритмите коментарите на администраторите на страницата ще бъдат избутвани най-отгоре, а самите те ще бъдат окуражавани да влизат в пряк контакт с последователите си по-често.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.