Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ръководителите на ЕС очакват властта в САЩ да бъде предадена по мирен път от Доналд Тръмп на Джо Байдън.

Това става ясно от коментари по повод размириците във Вашингтон на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и на Европарламента Давид Сасоли.

И тримата изразиха мненията си в туитър.

„Американският Конгрес е храм на демокрацията. Да наблюдаваш сцените от тази вечер във Вашингтон е шокиращо. Вярваме, че САЩ ще гарантират мирното предаване на властта на Джо Байдън“, написа Шарл Мишел.

„Вярвам в силата на американските институции и демокрация. В основата е мирното предаване на властта. Джо Байдън спечели изборите. Очаквам да работя с него като следващия президент на САЩ“, написа Урсула фон дер Лайен.

При управлението на Тръмп отношенията между ЕС и САЩ нерядко бяха напрегнати. Вашингтон разгневи Брюксел с излизането си от редица международни организации и споразумения.

„Дълбоко обезпокоителни сцени в американския Капитолий тази вечер. Демократичните вотове трябва да бъдат зачитани. Вярваме, че САЩ ще гарантират, че правилата на демокрацията са защитени“, написа Давид Сасоли.

 
Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.