Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След "Демократична България", и обединението между Отровното трио и "гражданите" на Мая Манолова пусна онлайн платформа за наблюдение и паралелно преброяване на резултатите от изборите. Тя е кръстена на слогана, сътворен от президента Румен Радев, когато излезе сред протестиращите срещу правителството и с вдигнат юмрук заяви "Мутри, вън".

Идеята е ясна - създаване на мрежа от наблюдатели в изборния ден, които ще следят процеса на гласуване, преброяването на бюлетините и коректното вписване на резултатите в протоколите и след това да получат заверено копие от протокола на изборната секция. Всеки ще снима копието и ще го качи в мобилното приложение "Дръж мутрите вън". Резултатите ще се обработват и публикуват в реално време.

Ако от ДБ обявиха, че се търсят около 12 000 наблюдатели, колкото приблизително е общият брой на секционните избирателни комисии на всички избори, от Отровното трио и "гражданите" имат амбицията за набирането на 15 000 доброволци.

"Всички трябва да бъдем пазители на изборните резултати, за да спрем измамите, манипулациите при броенето на бюлетините и опитите за купуване на гласове. Мутрите са във властта и точно те ще правят изборите. Достатъчни са 15 000 души, разпределени в секциите в България, за да държим мутрите далеч от свещеното ни право на глас. Те са готови на всичко и ние трябва да изградим ЩИТ за честни избори!", пишат от Триото в съобщение до медиите.

"В рамките на мрежа за партньорство с други извънпарламентарни сили ще разменяме и сравняваме резултатите. Вече има добра воля за това. Запишете се тук: www.mutrivan.com", призовават още организаторите. Последното адвокат Николай Хаджигенов от Триото обясни с евентуално бъдещо обединение на платформите на ДБ и тази. 

Веднага след анонсирането на "Мутри вън" към "Отровното трио и гражданите" заваляха въпроси в стил защо пак се делите и защо не се обединихте около вече готовото решение - това на "Демократична България". "Обръщаме се към всеки, който иска да допринесе за това да има честни избори, независимо от партийни симпатии и антипатии - всеки може да се регистрира и да ползва този инструмент. Усилието за наблюдение на вота е надпартийна задача", призова тогава съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Ако обединение в действителност се случи, то това означава близо 30 000 наблюдатели на вота тази пролет от извънпарламентарно представените формации. Към двете платформи към момента не е включена партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", въпреки че участва в проведената през октомври миналата година среща с Триото и "Изправи се.БГ" на Манолова, на която бе решено да бъде създадена мрежа от наблюдатели.

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

Отровни протести с врякащи гласове на фона на силна чалга и българския Тръмп /президент/ отгоре. За ДБ не остана място сред тая сган, само попълват дупките.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.