Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През декември няколко български граждани са били заловени при опит да преминат границата в посока Румъния с фалшиви отрицателни PCR тестове. Последният такъв опит е регистриран преди 24 часа, съобщава Нова тв, като се позова на говорителя на граничната полиция в Гюргево Андрея Бику.

"На граничния пункт Гюргево в посока влизане в страната през последните 24 часа се явиха в различни часови интервали двама български граждани, които представиха пред служителите на Дирекцията за обществено здраве негативни резултати от тестове за SARS-CoV-2. Тъй като имаше съмнения за автентичността на тестовете, съвместни екипи от румънски и български гранични полицаи направиха допълнителни проверки и установиха, че те не са били издадени от посочената в документите клиника и са фалшиви", посочи Бику.

Българските граждани са заявили, че са купили тестовете в България срещу сумата от 50 евро, като целта е била влизане в Румъния, без да им бъдат наложени мерки за опазване на общественото здраве от компетентните органи, като се има предвид, че България се намира в списъка на страните с повишен епидемиологичен риск.

Двамата мъже са предадени на българските власти за продължаване на разследването и налагане на съответните мерки.

Говорителят на граничната полиция в Гюргево добави, че през последния месец граничните полицаи в Гюргево са се сблъсквали с редица подобни случаи, когато български граждани са се опитвали да преминат в Румъния с фалшиви COVID-тестове.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.